Koolhydraatarme snack: komkommerrolletjes met roomkaas & tomatentapenade

Informatie

12 porties
30 kcal per rolletje

Ingrediënten

20 g pijnboompitten

1 komkommer

50 g semi-gedroogde tomaten

15 g verse basilicum

1 teen knoflook

50 g zuivelspread light

Bereidingswijze

Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de pijnboompitten in 4 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord. 

Zijn je komkommerlinten bijna doorzichtig geworden? Leg er dan 2 op elkaar en gebruik als 1 lint. Schaaf ondertussen de komkommer met een dunschiller of kaasschaaf in dunne linten (1 à 2 mm dik), de zaadlijsten worden niet gebruikt.

Leg de semi-gedroogde tomaten op een vergiet en laat uitlekken. Maak de tapenade: leg de semi-gedroogde tomaten, pijnboompitten, het basilicum en de knoflook op een snijplank en snijd alles zo fijn mogelijk. 

Roer de roomkaas los. Besmeer de komkommerlinten met wat roomkaas en bestrooi met versgemalen peper. Verdeel telkens een theelepel van de tomatentapenade over 1 punt van de lint en rol vanaf daar op tot een rolletje. 

Eet smakelijk!

komkommerrolletjeskomkommerrolletjes