Afvallen lukt niet. Wat nu?

Heb je moeite met afvallen? Heb je al allerlei diëten geprobeerd maar ben je nog steeds niet van die extra kilo’s af? Of lukt het wel om af te vallen, maar kom je daarna net zo hard weer aan? Je bent absoluut niet de enige met dit probleem. En we kunnen je geruststellen: ook jij kan afvallen. Als je maar de juiste methode gebruikt.

Moeite met afvallen

Afvallen is niet makkelijk. Voor niemand. En erg leuk is het meestal ook niet. Het vergt een aanpassing in je eetpatroon en in je leefstijl. Gewoontes die je al jarenlang hebt zul je moeten veranderen en dat gaat vaak niet zomaar van de ene op de andere dag. Vaak gaat het afvallen in het begin nog wel goed, maar val je na een poosje niet meer af. Heb jij moeite met afvallen? Hopelijk helpen onze tips je weer goed op weg.

Kies een dieet dat bij je past

Succesvol afvallen begint bij de keuze voor het juiste dieet. Heb je een druk leven? Kies dan niet voor een dieet waarbij je veel tijd kwijt bent aan het maken van ingewikkelde maaltijden. Kies dan bijvoorbeeld voor een programma met dagvoedingvervangers die makkelijk en snel te bereiden zijn. Op die manier voorkom je dat je honger krijgt omdat je geen tijd hebt om op tijd eten klaar te maken en grijp je niet naar ongezonde snacks.

Pas je leefstijl aan

Veel mensen denken dat ze met alleen gezonder of minder eten de kilo’s kunnen verslaan. Bij sommige mensen zal het inderdaad zo werken, maar bij veel mensen ook niet. Daarom is het belangrijk om je hele leefstijl aan te passen. Gezond eten is daar een belangrijk onderdeel van, maar ook voldoende beweging is onmisbaar. En kijk ook eens kritisch naar je drankjes: die Caramel Macchiato op het terras bevat echt een heleboel suiker en vet. Kies liever voor zwarte koffie zonder suiker, thee of water.

Maak duurzame veranderingen

Lukt het wel om af te vallen, maar niet om daarna op gewicht te blijven? Succesvol afvallen is niet iets wat je in een paar weken of maanden doet. Als je je oude gewoontes weer oppakt als je je streefgewicht hebt bereikt, komen die kilo’s weer net zo hard terug als dat ze eraf gegaan zijn. En dat is zonde van al je harde werk! Maak daarom duurzame aanpassingen in je voeding en beweging die ook op de lange termijn goed vol te houden zijn. Zo blijf je niet alleen makkelijker op gewicht, het is ook beter voor je algehele gezondheid.

Spierballen kweken

Ben je keihard gaan sporten om af te vallen, maar lukt het niet om kilo’s te verliezen? Dan kan het zijn dat die nieuwe spierballen waar je zo trots op bent daar iets mee te maken hebben. Als je meer gaan sporten gaat je lichaam meer spiermassa aanmaken, vooral als je krachtsporten doet. Spieren zijn zwaarder dan vet, waardoor het lijkt alsof je niet afvalt. Spiermassa is gelukkig wel een stuk beter voor je dan vetmassa, dus blijf lekker bewegen. Je bent goed bezig!

Slaap voldoende

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijkt dat te weinig slaap bijdraagt aan overgewicht. Slaaptekort zorgt ervoor dat het metabolisme vertraagt en dat het lichaam hormonen gaat produceren die zorgen voor de opslag van vet. Een nachtrust van minimaal 7 uur per nacht heeft je lichaam nodig om optimaal te kunnen presteren.

Afvallen lukt niet? Wel met Modifast!

Zelfs als afvallen tot nu toe met geen enkel dieet is gelukt, is er geen enkele reden om de moed te verliezen. De afslankprogramma’s van Modifast zijn namelijk zo ontworpen dat ze je helpen met het verliezen van gewicht én het aanwennen van een gezond eetpatroon. Zo verlies je op een gezonde, verantwoorde en duurzame manier al die kilo’s waar jij vanaf wil.